De Veluwe is een prachtig natuurgebied in Nederland. Een van de leukste activiteiten die je kunt ondernemen tijdens een verblijf in onze Bed en Breakfast in Beekbergen, is het spotten van wild in de Veluwe. En als je er in september bent heb je geluk, want dat is de periode waarin de bronstijd van de herten plaatsvindt. Wij geven je in dit blog een aantal mooie tips!

Veluwe: een prachtig natuurgebied

De Veluwe is een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland en biedt een thuis aan veel verschillende wilde dieren. Met zijn uitgestrekte bossen, open heidevelden en kronkelende beekjes is het de ideale omgeving voor dieren. Als je geluk hebt, kun je tijdens je wandeling oog in oog komen te staan met edelherten, damherten, wilde zwijnen, vossen en misschien zelfs dassen. Bijzonder toch?

Bronstijd van de herten

In september begint de bronsttijd van de herten in de Veluwe. Je hoort het burlen van de mannetjesherten, die indruk willen maken op de vrouwtjes en hun territorium willen verdedigen. Dit is heel spectaculair om te horen. Als je geluk hebt, kun je het misschien zelfs zien!

Maak een mooie wandeling

Tijdens je verblijf in onze Bed en Breakfast kun je een wandeling maken door de Veluwe en wild spotten. Begin je avontuur vroeg in de ochtend of laat in de avond, wanneer de dieren het meest actief zijn. Volg een van de vele wandelpaden die door het gebied slingeren en laat je verrassen door de prachtige natuur. Tip: het is ook mogelijk dat Sonja als gids meegaat tijdens het wildspotten. Geef dit even aan voorafgaand aan je verblijf, dan kijken we even wat mogelijk is!

Tips voor wildspotten

Om de kans op het spotten van wild te vergroten, is het handig om stil en geduldig te zijn. Beweeg langzaam en vermijd harde geluiden. Draag comfortabele kleding en goede wandelschoenen, zodat je gemakkelijk door de natuur kunt wandelen. Om het extra goed te zien, is het aan te raden om een verrekijker mee te nemen.

Wild spotten in de Veluwe is een unieke ervaring voor natuurliefhebbers. Als je verblijft in onze Bed en Breakfast in Beekbergen, ben je slechts een steenworp afstand van dit prachtige natuurgebied. Ga op pad en geniet van al het moois!
Neem hier contact op om je verblijf te boeken.

Menu