Wist je dat een bezoek aan de sauna vele gezondheidsvoordelen heeft? Naast dat het heerlijk ontspannend is, is het ook goed voor je fysieke en mentale welzijn. In dit blog delen wij een aantal gezondheidsvoordelen met je.

Het verbetert de bloedsomloop

De warmte van de sauna zorgt ervoor dat de bloedvaten zich verwijden, wat de bloedsomloop verbetert en de zuurstoftoevoer naar de cellen verhoogt. Je lichaam gaat door de warmte ‘aan het werk’, wat goed is voor een betere bloedsomloop.

Het verlaagt de bloeddruk

Heb je last van een hoge bloeddruk? Dan kan het aan te raden zijn om regelmatig een bezoek aan de sauna te brengen. Door de verbeterde bloedcirculatie kan de sauna helpen om de bloeddruk te verlagen, vooral bij mensen met hoge bloeddruk.

Het versterkt het immuunsysteem

Merk je dat je een slechte weerstand hebt? Ben je bijvoorbeeld vaak ziek, verkouden of moe? Breng dan regelmatig een bezoekje aan de sauna. Saunasessies kunnen het immuunsysteem versterken en de weerstand tegen ziekten verhogen.

Het ontspant spieren en vermindert stress

De warmte van de sauna helpt de spieren te ontspannen en kan stress verminderen. Je komt even helemaal tot rust door de fijne warmte, waardoor de spanning en stress in je lijf minder wordt. Zit je niet zo lekker in je vel? Boek dan een bezoekje aan de sauna.

Het verlicht pijn

Sauna’s kunnen helpen bij het verminderen van pijn in gewrichten en spieren, en kunnen ook hoofdpijn verlichten. Heb je bijvoorbeeld een flinke sportsessie gehad, een marathon gelopen of veel van je lichaam gevraagd? Dan is een saunasessie perfect om je lichaam te laten bijkomen.

Het verbetert de huid

Door het zweten worden de poriën geopend, waardoor de huid kan ademen en onzuiverheden kunnen worden verwijderd.

Tip: scrub je huid nadat je in de sauna bent geweest. Zo worden alle dode huidcellen verwijderd en heb jij weer een zachte huid. Smeer je daarna lekker in met een fijne bodylotion en gezicht crème.

Heb je last van een medische aandoening of ben je zwanger? Raadpleeg dan eerst even je arts voordat je de sauna bezoekt.

Krijg je na het lezen van deze voordelen helemaal zin om een sauna te bezoeken? Boek dan een arrangement in onze wellness tuin! Naast een privé sauna, vind je hier ook onder andere een whirlpool en zwembad. Heerlijk relaxen en bijkomen, zonder andere gasten om je heen.

Je kunt het arrangement uitbreiden met bijvoorbeeld verzorgingsproducten, een fles bubbels of een hapjesplank.

Neem hier contact met ons op.

Menu